В Кюстендил бутиците затвориха, за половината магазини се търсят наематели

...
 
В Кюстендил бутиците затвориха, за половината магазини се търсят наематели
Коментари Харесай

Онлайн сайтове удариха дрийп шоповете

  В Кюстендил бутиците затвориха, за половината магазини се търсят наематели
Онлайн уеб страниците за продажби на облекла през нета удариха дрийп шоповете, научи „ Монитор “. Според Севдалин Спасов от Националния съюз на вносителите и търговците на облекла втора ръка през последно време се вижда

застой на продажбите в елементарните магазини

за облекла втора ръка. „ Нашият бизнес е повтаряем и зависи от положението на стопанската система. Той е известен във време на рецесия. Сега хората към този момент избират, изключително преди празниците, да си купуват нови облекла. Онлайн търговията също оказва негативно въздействие на магазините, където оборотът е в застой. Във виртуалното пространството непрестанно се записват нови и нови уеб сайтове. Част от тях са също за облекла втора ръка, като единствено в страната са към този момент над 20. Има български портали, които към този момент обслужват и пазарите в другите страни, главно в Европейския съюз. Един от тях продава в 7 страни от общността “, добави Спасов.

В по-малките градове обаче магазините за втора ръка към момента са известни и са причина да се затварят тези за нови облекла. Само за последните няколко месеца доста от търговците в Кюстендил са изправени пред просяшка сопа. За всеки втори обект се търси наемател, откри репортерска инспекция на „ Монитор “. Проблемът не е от през вчерашния ден или през днешния ден, а от няколко месеца. „ Градът ни се свива. Погледнете няма хора. Как да не затваряме магазините.

Няма никакъв оборот, а разноските си вървят.

Отделно от това самите наеми са непостижими за множеството търговци “, описват кюстендилци. За приблизително огромен магазин в центъра на града притежателите желаят по 300-400 лева Има и такива, които се оферират по 150 лева месечно, само че те са ситуирани тук-там, където няма никаква посещаемост и не си коства да бъдат наемани.

„ Пресметнете какъв оборот би трябвало да имам, с цел да устоя и да не затворя. Наемът ми е 320 лева Отделно от това имам консумативи - ток, вода, осигуровки, да не приказвам, че и стока зареждам през две седмици. Много от сътрудниците към този момент се отхвърлиха. Аз също съм на загуба през последните три месеца “, разяснява локална търговка.

По нейни думи от ден на ден са хората, които пазарят от магазини втора ръка. Почти на всеки ъгъл към този момент има такива обекти, а облеклата се оферират по 3-4 лева за кг. „ Явно безпаричието ни докара до там.

Всеки избира да вземе нещо на ниска цена.

Да не приказваме, че и доста от кюстендилци се блазнят от маркови облекла втора употреба. Някои от по-предприемчивите търговци от тези магазини даже ги качват в разнообразни групи в общественото пространство и по този начин тотално свиват нашия оборот “, оплакват се още останалите магазинери и се надяват на знамение. „ На ден не мога да стигна и 50 лева оборот. Преди време от нас пазариха сърби и много хора от прилежаща Македония. Сега няма кой да влезе “, разяснява и 56-годишна собственичка на магазин за дамски облекла.
Източник: klassa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР